ua en ru

У Дніпропетровську в 2012 р. побудують надземний пішохідний перехід з ліфтом і три підземних за 26,5 млн грн

В Дніпропетровську у 2012 р. побудують перший у Східній Україні надземний пішохідний перехід з ліфтами і ескалаторами і три підземних за 26,5 млн грн. Про це сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час наради з благоустрою та розвитку дорожньої інфраструктури Дніпропетровська, передає кореспондент РБК-Україна.

Комплексний ремонт проспекту ім. Газети "Правда" було розпочато в минулому році. Під час першого етапу реконструкції було укладено два шари дорожнього полотна, облаштовані тротуари, системи зливової каналізації, висаджені нові дерева, замінені мережі зовнішнього освітлення.

"У 2012 році ми переходимо до другого етапу ремонту на проспекті ім. Газети "Правда". Перш за все, це стосується унікального для України надземного переходу, обладнаного ескалатором і ліфтом для підйому літніх людей та людей з обмеженими можливостями. Також на проспекті будуть відремонтовані три підземних переходи. Це в районі Юр'ївської розв'язки, вулиці Байкальської та вул. Калинової. Вартість будівництва надземного переходу і трьох підземних складає 26,5 млн грн. У тому числі понад 10 млн грн - буде залочено ресурс державного бюджету", - сказав Олександр Вілкул.

Також губернатор звернув увагу міської влади на адресний ремонт доріг у дворах.

Крім того, Вілкул повідомив, що в Дніпропетровську побудують новий полігон для вивозу сміття за 8,5 млн грн на 131 га.

"Для створення нового полігону буде відведено 131 га землі, загальна вартість цього об'єкту складає 8,5 млн грн. І я ставлю завдання перед обласним управлінням житлово-комунального господарства, перед міськими управліннями завершити будівництво полігону в 2012 році. Місто Дніпропетровськ нарешті має отримати свій полігон. Обов'язковою умовою має бути дотримання всіх екологічних норм, у тому числі укладання гідролізу, який не дозволить стокам зі сміття перетікати в грунт і потрапляти в грунтові води", - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що будівництво полігону дозволить вирішити проблему з вивезенням сміття з Дніпропетровська, Дніпропетровського району, а також його переробки в подальшому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Дніпропетровську на ремонт доріг та благоустрій буде направлено 308,5 млн грн.