ua en ru

У Дніпропетровську відкрилася сортувальна лінія для ТПВ потужністю 50 тис. т на рік

У Дніпропетровську сьогодні, 28 вересня 2013 р. віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул відкрив нову сортувальну лінію для твердих побутових відходів (ТПВ) на базі ДП "Укрекоресурси", передає кореспондент РБК-Україна.

Потужність нової лінії становить близько 50 тис. т твердих відходів на рік, що на 25% знизить навантаження на полігони твердих побутових відходів.

"Сьогодні ми відкрили нову лінію сортування сміття в рамках реалізації програми з роздільного збору відходів. Сьогодні в 500 населених пунктах реалізована технологія роздільного збору сміття. Починаючи з 2010 р., відкрито 21 сортувальна лінія і будується ще 23 таких комплексу. Дуже важливо максимально повернути відходи в економіку держави. На жаль, на сьогоднішній день, в Україні глибина переробки знаходиться на рівні 4%, в той час як в Європі цей рівень досягає 35%. Сьогодні ми робимо черговий крок до того, щоб наші міста були чистішим і продукти переробки поверталися в економіку країни", - сказав Вілкул.

Нова сортувальна лінія дозволяє відбирати ПЕТ-пляшки, папір, картон, скло, компонувати відходи за типами для подальшої їх реалізації на підприємства, що займаються переробкою вторинної матеріалів.

У Дніпропетровській області також планується відкриття 3-го пускового сміттєпереробного комплексу "Правобережний"будівництво сміттєпереробного комплексу "Лівобережний" в обласному центрі, придбання контейнерів для роздільного збору мус ора і будівництво полігонів.