ua en ru

У Дніпропетровську на будівлі міськради підняли прапор РФ

Протестуючі проти нової влади, прихильники зближення з Росією, провели в суботу мітинг під Оперним театром, після цього тисячі людей рушили до Дніпропетровської міськради.

Протестуючі проти нової влади, прихильники зближення з Росією, провели в суботу мітинг під Оперним театром, після цього тисячі людей рушили до Дніпропетровської міськради. Про це пише місцевий сайт 056.ua.

Тут мітингувальники підняли прапор радянської України та Російської Федерації. Натовп скандував: "Росія, ми з тобою!" і співала "Славься, Отечество наше свободное".

Після цього мітинг пішов у бік площі Леніна. Кільком чоловікам вдалося пройти через оточення самооборони і збити ногами кілька лампад і букетів квітів, залишених там активістами.

Спікер мітингу виступив до присутніх із закликом не трощити лампади, свічки і квіти, а знищувати тільки націоналістичну символіку. У результаті було зірвано табличку "Площа Героiв Майдану". Мітингувальники кричали "Площа Леніна! Площа Леніна!".

У цей час жінки-учасниці маршу повалили намет, у якій чергувала охорона активістів Майдану.

У цей час прихильники Євромайдану, "Правого сектора", "Свободи" і "Удару" провели альтернативний мітинг під стінами Дніпропетровської обладміністрації.

Самооборона Майдану на даний момент охороняє вхід в адміністративну будівлю.