ua en ru

У Дніпропетровську на будівництво нового мікрорайону планують витратити 405 млн грн

У Дніпропетровську збудують новий мікрорайон. Орієнтовна ціна будівництва - майже 405 млн грн. Про це повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА).

Новий житловий масив буде побудований в рамках програми національного проекту "Нова якість життя" - "Доступне житло". Ціна за 1 кв. м планується мінімум на 30% нижче, ніж середньоринкова - вартість житла не буде перевищувати 600 дол.

У рамках держпрограми для придбання житла можна буде оформити кредит від 0 до 10,75% річних, а молодь зможе отримати додаткову компенсацію від вартості квартири в розмірі 30%.

"У побудованих за програмою "Доступне житло" квартирах, вартістю мінімум на 30% нижче, ніж середньоринкова ціна, вже влітку зможуть заселитися жителі нашого регіону... З грудня 2011 р. розпочато будівництво першого мікрорайону на житловому масиві "Лівобережний - 3". Перші жителі зможуть заселитися в комфортні квартири вже в серпні. І роботи по будівництву будуть продовжені", - сказав губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул під час наради з питань будівництва доступного житла.

Зниження ціни квадратних метрів вдалося досягти за рахунок того, що за кошти регіональних бюджетів було розроблено проект мікрорайону, забудовнику було безкоштовно виділено 9 га земельної ділянки під будівництво та підведені відповідні комунікації.
За проектом, планується побудувати 16 п'ятиповерхових будинків - більше тисячі квартир.

Нагадаємо, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк 14 грудня 2011 р. заявляв, що на будівництво доступного житла з урахуванням коштів населення в 2011 році було спрямовано 552,5 млн грн, що дозволить забезпечити житлом 1 тис. 232 сім'ї .