ua en ru

У діяльності Good Wine виявлено 26 протиправних операцій, - СБУ

В діяльності компанії "Бюро Вин" (Good Wine), яка займається в Україні продажем вино-горілчаних виробів, виявлено 26 протиправних операцій.

В діяльності компанії "Бюро Вин" (Good Wine), яка займається в Україні продажем вино-горілчаних виробів, виявлено 26 протиправних операцій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"Службою безпеки виявлено порушення чинного законодавства під час ввезення в Україну алкогольної продукції. За даними фіскальних органів України, ТОВ "Бюро Вин" в порушення вимог ст. 227.4 Податкового кодексу України неодноразово передавалися марки акцизного податку на адресу нерезидентів, які не є виробниками алкогольної продукції. Зазначене підтверджувалося даними МЗС України. Загальна кількість протиправних операцій - 26, кількість переданих марок акцизного податку - 325 тисяч", - наголошується в повідомленні.

СБУ поінформувала про ці факти Мінекономрозвитку. Міністерство наказом від 06.06.2014 №655 застосувала до ТОВ "Бюро Вин" спеціальну санкцію у вигляді зупинення зовнішньоекономічної діяльності. Наступним наказом від 23.07.2014 №857 Мінекономрозвитку змінило санкцію на індивідуальний режим ліцензування, що передбачає додаткову сплату до держбюджету 0,2% від кожної партії імпортованого товару.

У відповідь на відкрите звернення компанії СБУ взяла справу під контроль з метою дотримання законності та недопущення корупційної складової. З цією метою на наступному Антикорупційному форумі СБУ оприлюднить всі матеріали справи, які є в розпорядженні служб.

Разом з тим, ТОВ "Бюро Вин" вважає безпідставним звинувачення СБУ в тому, що діяльність компанії призвела до значних втрат бюджету у вигляді несплати акцизного податку. Про це компанія заявила у своєму відкритому зверненні.

"Нас звинувачують у тому, що в 2011 р. ми відправили акцизні марки не виробникам, а логістичній компанії, що займається консолідацією, зберіганням та доставкою алкогольних напоїв. У заявах СБУ зазначено, що такі дії призвели до значних втрат бюджету у вигляді несплати акцизного податку. Але акцизний податок сплачується під час придбання, а не відправлення акцизних марок. Тобто заява СБУ про втрати бюджету є безпідставною. Ми звернулися з цим питанням до СБУ, але досі не отримали відповіді", - йдеться у зверненні.

Так, працівники компанії оголосили про закриття магазину.

"Ми бачимо всі ознаки корупційної складової в діях СБУ: спонукання до вирішення питання особисто з співробітниками СБУ; зникнення однієї компанії зі списку тих, до яких застосовуються санкції; ігнорування наших доводів. Ми прийняли рішення: краще закриємо магазини, чим заплатимо хабар", - наголошується в повідомленні.

Також представники компанії закликали П. Порошенко, А. Яценюка, П. Шеремету, А. Шлапака і В. Білоуса взяти під особистий контроль ситуацію.