ua en ru

У день виборів в Україні буде проводитися не менше 5 екзит-полів, - соціологи

У день виборів в Україні буде проводиться не менше 5 екзит-полів. Про це лідери найбільших у країні соціологічних компаній повідомили на засіданні круглого столу "Соціологія на парламентських виборах", передає кореспондент РБК-Україна.

Наймасштабніший exit-poll - "Національний exit-poll-2012" - проведуть фонд "Демократичні ініціативи", КМІС і Центр Разумкова. Фінансування здійснюватиметься міжнародними донорами, зокрема міжнародним фондом "Відродження", програми Matra посольства Королівства Нідерландів в Україні, Національним фондом підтримки демократії (США). Під час проведення національного екзит-полу полла планується опитати близько 16,5 тис. виборців на 300 виборчих дільницях.

Читайте також: Екзит-пол на парламентських виборах в Україні обійдеться в 170 тис. дол

Свій екзит-пол буде проводити "Савік Шустер студія", результати якого будуть оприлюднені в ток-шоу Шустера в ніч виборів.

Глава соціологічної компанії Research&Branding Group (R&B Group) Євген Копатько сказав, що його компанія буде проводити свій екзит-пол.

Заступник директора GFK Ukraine Гліб Вишлінський і гендиректор TNS Ukraine Микола Чурилов заявили, що їхні компанії можуть провести спільний екзит-пол. Він буде зроблений на замовлення телеканалів.

Також свій экзит-пол проведе соціологічна група "Рейтинг".

При цьому директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна вважає, що насправді екзит-полів в день виборів в Україні буде набагато більше.

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.