ua en ru

У справі проти Кузьміна немає ні складу злочину, ні доказів, - адвокат

Справа проти колишнього першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна є ні чим іншим, як спробою нинішнього заступника генпрокурора Олексія Баганця виправдатися перед Юрієм Луценком, так як у часи кримінального переслідування Луценка Баганець був його адвокатом і погано впорався зі своїми обов'язками. Таку думку висловив адвокат Андрій Федур.

"Кримінальна справа проти Кузьміна є абсолютно нікчемною. Це - спроба Баганця виправдатися перед своїм клієнтом, якого він не захистив належним чином. Зараз, ставши заступником генерального прокурора, він, мабуть, хоче відпрацювати цю тему. Це моє припущення. Саме тому він так активно просуває цю історію", - заявив Федур.

На думку адвоката, у справі, яку порушено ГПУ стосовно Кузьміна, немає ні складу злочину, ні доказів.

"Ця справа немає жодних перспектив і вона ніколи не буде, на мою думку, розслідувана з точки зору збору доказів. Доказів там немає. І не може бути провини з боку Кузьміна, тому що там Кузьміна підозрюють у підбурюванні судді для винесення завідомо неправосудного рішення. Це маячня. Адже ніхто ще не довів, що суддя виніс завідомо неправосудне рішення, а Кузьміна вже звинувачують у підбурюванні", - підкреслив Федур.

За його словами, на користь такої думки можуть служити і допити учасників подій. Як повідомив адвокат, судді на допитах заявляють, що ніколи не спілкувалися з Кузьміним.

Федур упевнений, що саме через нікчемність кримінальної справи стосовно Кузьміна, Інтерпол відмовився оголошувати останнього в розшук.