ua en ru

У Давосі відзначають, що 2013 р. буде вирішальним у реформуванні та української та європейської системи, - Бойко

Експерти Всесвітнього економічного форуму в Давосі відзначають, що 2013 р. буде вирішальним у реформуванні як української, так і європейської системи. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко в ефірі програми "Шустер Live" на "Першому національному каналі". За його словами, у виступі всіх світових лідерів основним мотивом було занепокоєння, що запізнилися реформи і безпосередньо Європейський союз повинен бути більш гнучким і готовим до викликів.

"Був широкий резонанс по виступах Януковича ... Основний посил - створення інвестиційного клімату, щоб бізнес прийшов в державу і відчував себе комфортно", - додав Бойко.

Він також повідомив, що реформування економіки є ключовим моментом нового уряду України. "Що ми зробили: сьогодні уряд розробив програму, 10 пріоритетних напрямів розвитку областей, починаючи від авіабудівництва і закінчуючи суднобудуванням ... Це ті галузі, які були сильними ... Створюється Банк розвитку, який буде фінансувати розвиток цих 10 напрямків. Цей шлях обрало уряд, розроблені програми і їх реалізація розпочнеться найближчим часом. Ми вибираємо пріоритетні напрямки, даємо туди підтримку, і ці напрямки як локомотив виводять економіку на новий рівень", - зазначив Бойко.

Читайте також: Розвиток реального сектору економіки залишиться серед пріоритетів у 2013 р., - Янукович