ua en ru

У Чернівцях затриманий чиновник ОДА та четверо його спільників за хабарництво

Працівники Управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області вчора, 17 вересня 2013 р., затримали держслужбовців, які займали керівні посади як у облдержадміністрації, так і в районних та селищних радах за отримання неправомірної вигоди в загальній сумі 30 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Чернівецькій області.

Так, приватний підприємець звернувся до посадовця облдержадміністрації з проханням виділити земельні ділянки під встановлення біл-бордів на узбіччі однієї з автодоріг області. Ціна питання склала 23 тис. грн, але це тільки в "одні руки". Підприємець мав також "залагодити" питання ще з декількома чиновниками районного масштабу, відповідно там суми були значно менші - 600 та 300 дол.

Вчора підприємець мав віддати керівникові одного з управлінь ОДА частину суми. Саме під час передачі грошей хабарник був затриманий. Таким же чином були затримані й інші учасники корупційного ланцюга.

За даним фактом прокуратурою Чернівецької області відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 15 та ст. 368 Кримінального кодексу України.

Наразі двоє хабарників знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, щодо інших вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Триває слідство.