ua en ru

У Чернівецькій області сьогодні запущений "Гідроагрегат №2" Дністровської ГАЕС

У Чернівецькій області сьогодні, 20 грудня, в р. Новодністровськ запущений "Гідроагрегат №2" Дністровської ГАЕС (гідроакумулюючої електростанції). Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії запуску Гідроагрегату №2" Дністровської ГАЕС". Церемонія транслювалася у прямому ефірі Першого національного телеканалу під час урочистого зібрання з нагоди Дня енергетика, який буде відзначатися в Україні 22 грудня.

За його словами, Дністровська ГАЕС стане віднині не тільки найбільшою гідроакумулюючою станцією Європи, але і шостим за масштабами об'єктом гідроенергетики у світі.

Віктор Янукович підкреслив, що реалізація цього проекту дозволить забезпечити енергосистему держави необхідними мобільними регулюють потужностями, що посилить енергетичну безпеку України.

Крім того, як зазначив Президент, суттєво покращиться стан екології за рахунок використання відновлюваних джерел енергії, зменшаться витрати природного газу, будуть створені нові робочі місця.

Він також зазначив, що будівництво Дністровської ГАЕС є одним із найбільш капіталоємних інфраструктурних об'єктів України як за масштабом будівельних робіт, так і за обсягами фінансування.

"Реалізація даного проекту яскраво демонструє рівень технологій, які сьогодні використовує нашу державу", - сказав Віктор Янукович.