ua en ru

В Чернігівській обл. пройшли випробування українських безпілотників

В Чернігівській обл. пройшли випробування українських безпілотників
Фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України провели на одному з військових полігонів Чернігівської області випробування трьох безпілотних авіаційних апаратів вітчизняного виробництва.

Фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України провели на одному з військових полігонів Чернігівської області випробування трьох безпілотних авіаційних апаратів вітчизняного виробництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

"Військові учені випробували в небі безпілотні апарати типів "А1", "Рама" і Spectator, які розроблені на державних підприємствах "Атлон Авіа", дослідно-конструкторському бюро "Авіація загального призначення" і "Політеко-Аеро", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, вченими був випробуваний зарубіжний безпілотник Silent Falcon Unmanned Aircraft System.

Основною метою випробувань, як зазначають у Міноборони, є визначення можливості застосування перерахованих безпілотних апаратів у Збройних Силах України.

Нагадаємо, 7 листопада ОБСЄ припинила роботу своїх безпілотників на Донеччині з-за загрози електронних перешкод. 3 листопада безпілотник спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ був підданий перешкод радіоелектронним близько Маріуполя під час польоту над селом Чермалик, яке перебуває під контролем бойовиків "ДНР".