ua en ru

В Черкаській області затримано суддю під час отримання хабара

В Черкаській області працівники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно зі співробітниками територіального спецпідрозділу та представниками Генеральної прокуратури України викрили у хабарництві суддю одного з районних судів обласного центру, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.
"У провадженні 34-річного служителя Феміди перебувала кримінальна справа, порушена відносно раніше судимого чоловіка, що обвинувачувався в крадіжці. За винесення виправдувального вироку підсудному, який утримується під вартою, суддя вимагав від його захисника 1 тис. дол. Посадовця було затримано "на гарячому" в момент одержання хабара", - йдеться в повідомленні.

Генеральною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Начальника управління районного ПФ у Київській обл. засуджено до 2 років за хабарництво