ua en ru

У Черкаській обл. викрито злочинну групу, діяльність якої завдала державі збитків на суму 23,52 млн грн

В минулому році працівники черкаського УБОЗ викрили незаконну оборудку, яку "провернули" службові особи одного з товариств. Підприємство уклало договір складського зберігання зерна із Аграрним фондом; згідно з цим договором, товариство зобов'язалось отримати на зберігання зерно і в установлений термін повернути його державі. Про це повідомляє прес-служба УМВС в Черкаській області.

Товариство отримало на тимчасове зберігання зерно кукурудзи в загальній кількості 15 тис. т та, за документацією, зберігало його в орендованих товариством складських приміщеннях одного із заводів в Христинівському районі. За свої послуги посадовці щомісячно отримували плату у 262 тис. грн. Однак, як з'ясували співробітники УБОЗ, зерно на вказаних складах не зберігалось, а службові особи товариства, вводячи в оману Аграрний фонд України, виписували фіктивні складські квитанції, які вносили в єдиний державний реєстр. Посадовці самовільно реалізували зерно та поклали до власних кишень немаленьку суму грошей, а порожні 25-метрові бункери для зберігання зерна з метою маскування перекрили дерев'яною перегородкою, на яку тонким шаром насипали зерно кукурудзи, що створювало ілюзію наявності в зерносховищі всієї кількості зерна. Проте приховати свої злочинні дії їм не вдалося.

Всього в результаті злочинної діяльності організованої групи державі завдано збитків на загальну суму 23 млн 521,2 тис. грн. У ході досудового слідства відшкодовано 3,5 млн грн та накладено арешт на майно на суму понад 8 млн грн.

Нагадаємо, у Київській обл. прокуратура викрила ОЗГ, учасники якої завдали державі збитків на 27,1 млн грн.