ua en ru

У Черкаській виправній колонії помер засуджений

У Черкаській виправній колонії (№62) в ніч з 26 на 27 травня помер засуджений Хижняк. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби (ДПтС) України.

Попередня причина смерті засудженого: ішемічна хвороба серця та постінфарктний атеросклеротичний кардіосклероз. Засудженому стало зле в ніч на 27 травня. Було викликано бригаду швидкої медичної допомоги. Медичним персоналом колонії вживалися всі необхідні заходи для реанімації засудженого, які позитивних результатів не дали.

По прибуттю бригада лікарів швидкої допомоги констатувала смерть засудженого. Після цього на місце події було викликано слідчо-оперативну групу ОВС. За результатами обстеження місця події та тіла померлого слідів насильницької смерті виявлено не було.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та голові Державної пенітенціарної служби Олександру Лісіцкову вжити необхідних заходів щодо безумовного забезпечення додержання конституційних прав і свобод підозрюваних, обвинувачених, підсудних, які тримаються під вартою.