ua en ru

У бюджеті-2013 вистачить коштів для створення кооперативів по вирощуванню овочів, - Присяжнюк

Міністр аграрної політики Анатолій Присяжнюк сподівається, що тих коштів, які в різних формах передбачені в бюджеті, вистачить на те, щоб в наступному році створити в Україні кооперативи по виробництву овочів. Про це Присяжнюк заявив в ході сьогоднішньої прес-конференції в Кабінеті міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з вами постійно говоримо, що кожен бюджет, кожна країна може передбачати фінансування в тому розмірі, які дозволяють надходження до бюджету ... Але ми бачимо що для аграріїв і в ... наступного року будуть збережені пільги по акумулюванню ПДВ, а це розмір пільг де- то 12-13 млрд грн, збережений єдиний податок, збережений спецрахунок у розмірі 750-800 млн грн, в залежності від того, як він буде наповнюватися переробними підприємствами, для підтримки тваринництва, буде збережений 1,5% збір, він перенесений з бюджету в Податковий кодекс і збережений ... і розмір його становить понад 1 млрд грн. І ми сподіваємося, що ці кошти дадуть можливість нам заснувати, в тому числі, ... виробничі кооперативи по виробництву овочів, фруктів ягід та вирощуванню винограду. Для нас сьогодні неприпустимо, що столовий виноград в такій великій кількості .... ми сьогодні імпортуємо ", - сказав міністр.

Він також зазначив, що сьогодні в Україні росте обсяг експорту овочів і фруктів: "Звичайно, поки ми не маємо підписаного договору про Зону Вільної Торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом (ЄС), у нас є стримування переробної галузі. Але я впевнений, що після підписання договору про ЗВТ з ЄС, динаміка розвитку переробної харчової галузі у нас буде досить позитивною. Я в цьому впевнений і ми, аграрії, як ніхто очікуємо підписання договору про ЗВТ", - сказав Присяжнюк.

Читайте також: У 2012 р. кількість сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшилося на 30,5%.