ua en ru

У бюджеті-2012 буде передбачено 7 млрд 800 млн грн для компінсаціі різниці в тарифах

У бюджеті - 2012 р згідно з пропозиціями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства буде передбачено 7 млрд 800 млн грн для компенсації різниці в тарифах. Про це РБК - Україна повідомив міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк.

"7 млрд 800 млн грн у бюджеті закладено коштів на пільги та субсидії. Пільги та субсидії ці в тому числі на 90% підуть на комунальні підприємства: за тепло, за воду. Тобто комунальні підприємства отримують ці кошти за рахунок держави через субсидії. За цього зараз утворений регулятор, який підтвердить ціну товару ... і скаже що собівартість однієї гігакалорій 300 грн., а тариф - 200 грн. Різниця в 100 грн. Держава повинна приймати рішення про це. Ми записали до бюджету 7 млрд 800 грн. для компенсації в різниці тарифів ", - сказав Близнюк
У той же час міністр зазначив, що на сьогоднішній день тривають переговори з МВФ, які наполягають на підвищенні тарифів на газ для населення. І так само варто розуміти, що поки не відомо якою буде ціна газу для України 1 січня. "Я розумію, що люди працюють і зроблять так, що б ми і надалі мали відносини з тими хто нам допомагає, і що б ті хто нам продає", - сказав міністр.