ua en ru

В Броварському районі припинено діяльність підпільного НПЗ, який щодоби реалізував 4 тони пального майже на 40 тис. грн

В Броварському районі Київської обл. силами УБЕЗ припинено діяльність підпільного НПЗ, який щодобово продавав через найближчу АЗС більше 4 тонн дизельного пального за ціною 9,50 грн/л. Про це повідомляє відділ зв`язків з громадськістю Київського обласного УВС.

«На території, що належить одному з приватних підприємств, з використаних автомобільних покришок кустарним способом отримувалася рідина, якою розводили дизельне паливо на найближчій АЗС. Заправлялись цією сумішшю переважно далекобійники», - сказано в повідомленні.

Автозаправка з резервуарами знаходилась на території т. зв. відстійника для вантажівок і метрів за сто від підпільного НПЗ. Правоохоронці встановили, що на розміщення цієї АЗС немає жодних документів, як і на зберігання та реалізацію підакцизного товару - дизельного палива.

Представник науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості «МАСМА» Богдан Кочірко зазначив, що вилучене пальне не відповідає нормам державних стандартів, а його тривале застосування погіршує технічний стан двигуна автомобіля і негативно впливає на навколишнє середовище.

Начальник відділу протидії злочинам в базових галузях економіки УДСБЕЗ міліцейського главку Київщини Сергія Бойчунь повідомив, що за даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Санкція статті передбачає штраф від 500 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

В кінці минулого року віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков зазначав, що в Україну понад 120 НПЗ не платять податки.