ua en ru

В БПП допустили відставку Гонтарєвої на найближчому засіданні Ради

В БПП допустили відставку Гонтарєвої на найближчому засіданні Ради

В "Блоці Петра Порошенко" допускають, що питання відставки голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої може розглядатися вже на найближчому засіданні Верховної Ради. Про це в ефірі ТВІ заявив народний депутат від фракції Олексій Савченко, передає прес-служба БПП.

При цьому Савченко нагадав, що розгляд цього питання відбувається у відповідності з чіткою процедурою, визначеною законодавством.

"Я думаю, що така можливість є. Але чи буде вона реалізована - це питання до всього парламенту", - сказав Савченко.

Нагадаємо, 24 лютого адвокат Ростислав Кравець повідомив, що прокуратура Києва 16 лютого 2015 р. відкрила кримінальне провадження щодо керівництва Національного банку України, зокрема проти глави НБУ Валерії Гонтарєвої.

Кравець звинувачує керівництво НБУ в нанесенні збитків державі при валютних інтервенціях у серпні 2014 р. на міжбанку. При цьому Кравець зазначив, що в даному кримінальному провадженні ще немає підозрюваних, але він вважає, що воно відкрито стосовно Гонтарєвої.

При цьому в прокуратурі Києва підкреслили, що кримінальне провадження відкрито за фактом, а не проти голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої.

У Національному банку України вважають провокацією інформацію про порушення кримінальної справи проти Гонтарєвої.