ua en ru

У Болівії 20 міністрів подали прохання на складення повноважень, троє з них затверджені

Президент Болівії Ево Моралес затвердив відставку трьох міністрів з 20, які добровільно склали з себе повноваження. Свої пости звільнили керівники трьох відомств - вуглеводнів та енергетики, продуктивного розвитку і навколишнього середовища і води. Тепер їх очолять Хосе Луїс Гутьєррес, Ана Тереса Моралес Олівера і Хульета Монхе Вілья відповідно. Е.Моралес залишився вірний своєму принципу забезпечення рівного представництва чоловіків і жінок у кабінеті міністрів: після масштабних перестановок в уряді 10 міністерств очолюють чоловіки, а ще 10 - жінки, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.
Е.Моралеса закликали до масштабніших зміною в кабінеті міністрів після того, як він пішов на непопулярні заходи, піднявши ціни на паливо в країні більш ніж на 80%. Це викликало серію страйків і акцій протесту, не дивлячись на те, що влада намагалася компенсувати подорожчання бензину зниженням цін на ряд товарів.
22 січня закінчився термін першого року другого президентства Е.Моралеса. На той момент його рейтинг становив 36% проти 70% рік тому. Е.Моралес, який дотримується лівих поглядів, править Болівією з 2006 р. Його також вважають союзником глави Венесуели Уго Чавеса.