ua en ru

У Болгарії почалося будівництво "Південного потоку"

У Болгарії почалося будівництво місцевої ділянки газопроводу "Південний потік", одного з основних енергетичних проектів російського "Газпрому".

У Болгарії почалося будівництво місцевої ділянки газопроводу "Південний потік", одного з основних енергетичних проектів російського "Газпрому". Про це повідомляє Sofia News Agency.

Протяжність ділянки трубопроводу по болгарській території складе 540 кілометрів.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер підтвердив, що перший газ почне надходити до Болгарії по "Південному потоку" в грудні 2015 року.
У свою чергу, російський газовий концерн видасть Болгарії кредит на 620 млн євро на будівництво газопроводу. Погашатися кредит буде протягом 22 років.

"Це найбільший проект на нашій території. Болгарський уряд всіляко допомагатиме реалізації проекту", - заявив прем'єр-міністр Болгарії Пламен Орешарськи.

У Болгарії почалося будівництво "Південного потоку"

Він додав: "Болгарська сторона не вкладе ні копійки, тоді як всі умови проекту є вигідними для Болгарії".

До кінця поточного року будівництво "Південного потоку" почнеться також у Сербії. Президент Сербії Томіслав Ніколіч ще у травні заявляв, що країна почала споруджувати свою ділянку газопроводу, проте точну дату не називав.

Проект "Південний потік" був запущений у грудні 2012 р. і планувався як газопровід в обхід України. Газопровід по дну Чорного моря з'єднає Росію з Болгарією, а потім буде розділений на два напрями. Одна гілка піде через Сербію і Угорщину до Австрії, а друга - через Грецію на південь Італії. Загальна потужність "Південного потоку" складе 63 мільярди кубометрів палива в рік.