ua en ru

Найближчим часом у Чорне море увійдуть нові кораблі НАТО, - віце-президент США

Найближчим часом у Чорне море увійдуть нові кораблі НАТО з метою відвідування портів і для проведення морських навчань.

Найближчим часом у Чорне море увійдуть нові кораблі НАТО з метою відвідування портів і для проведення морських навчань. Про це заявив віце-президент США Джо Байден (на фото) 20 травня у Бухаресті (Румунія), передає прес-служба Білого дому.

"Сьогодні агресія у Криму, менше ніж за 250 миль від румунської території, нагадує нам, навіщо нам потрібно НАТО і чому Румунія є в НАТО. США і наші союзники терміново підсилили військову присутність у повітрі, на землі й на морі на східному фланзі НАТО. Останніми тижнями ми вислали наші кораблі (у Чорне море, - ред.): "Тракстон", "Кук", "Тейлор", а також проведели навчання літаків Viper F-16. І найближчими днями будуть вислані нові кораблі - (американський ракетний крейсер, - ред.) Vella Gulf повинен увійти в Чорне море для відвідування портів і проведення морських навчань", - заявив Байден.

За його словами, те, що зробила Росія, порушує не тільки суверенітет України, але й основоположні принципи, за які світ боровся у 20-му столітті.

Нагадаємо, відповідно до конвенції Монтре, військові кораблі держав, які не мають узбережжя на Чорному морі, не можуть перебувати в ньому довше 21 дня.