ua en ru

У Бердянську був затриманий лідер бойовиків ДНР з Єнакієвого, - СБУ

У Бердянську (Запорізька область) був затриманий лідер бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) з Єнакієвого.

У Бердянську (Запорізька область) був затриманий лідер бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) з Єнакієвого. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки України затримала в р. Бердянськ громадянина України "М" - ватажка єнакіївського осередку бойовиків терористичної організації ДНР", - йдеться в повідомленні.

За свідченнями місцевих жителів, в березні "Г" під виглядом т.зв. громадської організації "Оплот" створив в Єнакієвому Донецької області злочинну групу, члени якої вербували городян в бандформування та змушували вступати в партію "Народний рух, російське рух міста Єнакієвого".

Встановлено, що з початком антитерористичної операції "Г" брав участь в бойових діях на стороні терористів поблизу міст Шахтарськ і Єнакієве - був поранений та під виглядом біженця втік в Бердянськ.

Як розповіли в СБУ, переховуючись на території Запорізької області, "Г" продовжував працювати на терористів з ДНР. Він збирав і передавав бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ, а також точні координати для нанесення російськими військами артилерійських ударів по позиціях сил АТО.