ua en ru

У Білорусі звільнили опозиціонера і затримали екс-кандидата в президенти

Співголова партії "Білоруська християнська демократія" (БХД), Павло Северинець сьогодні 19 жовтня 2013 р. вранці звільнився з місць позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба БХД.

"Співголова оргкомітету партії "Білоруська християнська демократія" Павло Северинець, який відбував 3-річне покарання у с. Куплін, прибув до Мінська. Його зустріли члени БХД", - зазначається у повідомленні партії.

В той же час, на залізничному вокзалі були затримані співголова БХД Віталій Римашевський і журналісти, які зустрічали Северинця.

Сам Северинець раніше зазначав, що начальник комендатури попередив його, щоб біля будівлі комендатури ніяких урочистих зустрічей не проводилося, "навіть не пропустять сюди підійти".

Павло Северинець був керівником виборчого штабу екс-кандидата в президенти Віталія Римашевського, був засуджений на 3 роки обмеження волі за участь в акції протесту проти результатів президентських виборів, що проходили 19 грудня 2010 р. Він відбував покарання в установі відкритого типу.

Павло Северинець був заарештований на Площі Незалежності в ніч з 19 на 20 грудня 2010 р., п'ять місяців провів у СІЗО КДБ і за вироком суду Заводського району Мінська 16 травня 2011 р. був направлений в Куплінську спецкомендатуру №7.