ua en ru

У Барнаулі і Санкт-Петербурзі затримано учасників опозиційних мітингів

У Барнаулі правоохоронні органи затримали кількох учасників несанкціонованого мітингу "За чесні вибори". За даними регіонального управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) РФ, проведення мітингу не було погоджено з адміністрацій міста.

Співробітники поліції запропонували присутнім розійтися. Незважаючи на це, мітинг тривав протягом близько двох годин. Усього поліцейськими були затримані близько 15 осіб, у тому числі представники партій "Яблуко", КПРФ і громадських організацій.

За даними організаторів, в акції, що пройшла на площі Рад поряд з адміністрацією Алтайського краю, взяли участь близько 400 осіб. Присутні викрикували гасла з вимогою перевиборів. У руках у них були плакати: "Вас вважають за ослів, позбавляючи ваших голосів" та "Демократія - це не закон джунглів". В акції також брали участь представники партій КПРФ і "Яблуко", вони вийшли зі своїми прапорами.

BBC також повідомило про затриманих учасників опозиційного мітингу в Санкт-Петербурзі. Як розповів один з організаторів акції Данило Клубів, затримані заперечували проти "захоплення" заходи прихильниками партії "Справедлива Росія".

За його словами, захід, спочатку планувалося як загальногромадянські, в результаті перетворилося на мітинг есерів.
Лідер "Справедливої ​​Росії" Сергій Миронов бере участь в акції, всього ж на площі зібралося не більше трьох тисяч людей, повідомив активіст.