ua en ru

У Бангладеш залучена армія для придушення заворушень

Уряд Бангладеш прийняло рішення залучити армію для придушення заворушень у ряді великих міст країни, включаючи столицю - г.Дакка, повідомляє Associated Press. В даний час війська знаходяться в окрузі Богра в північній частині країни, де 3 березня ісламісти скоїли кілька нападів на поліцейські дільниці, в результаті чого загинули три людини.

Заворушення в Бангладеш тривають з 5 лютого 2013 р., їх жертвою вже стали 49 осіб. Причиною заворушень стало рішення військового трибуналу Бангладеш засудити до страти одного з лідерів опозиції, 73-річного проповідника Делвара Хуссейна Сайед. Він був заарештований в червні 2010 р. Влада Бангладеш звинувачують опозиціонера в масових вбивствах, згвалтуваннях і інших злочинах в ході війни за незалежність Бангладеш в 1971 р.

Відзначимо, що в даний час в Бангладеш розгортається кампанія проти ісламістів, зокрема організації "Джамаат-і-Ісламі". Її учасники вимагають розслідування у відношенні винних у військових злочинах на території країни, які мали місце майже 40 років тому. Проти ісламістів виступають і високопоставлені представники влади. Так, міністр внутрішніх справ Бангладеш Мохуддін Хан Аламгір заявив, що фундаменталісти часто використовують мечеті як місця збору для пропаганди радикальних ідей і насильства.

Протистояння ворогуючих сторін в Бангладеш розпочалося 5 лютого 2013 р, коли Міжнародний кримінальний суд засудив лідера "Джамаат-і-Ісламі" Абдла Кадера Моллаха до довічного ув'язнення за військові злочини, скоєні під час війни за незалежність у 1971 р.

Читайте також: У Бангладеш сьогодні в ході зіткнень демонстрантів з поліцією загинуло щонайменше 42 людини