ua en ru

В Азербайджані пройшла церемонія відкриття "Євробачення-2012"

У столиці Азербайджану пройшла офіційна церемонія відкриття "Євробачення-2012". Свої двері для учасників відкрив "Євроклуб" - основний майданчик для всіх вечірок конкурсу.

У церемонії, що складалася з кількох частин, взяли участь делегації всіх 42 країн, які приїхали на конкурс. Учасники пройшли по червоній килимовій доріжці, на якій їх зустрічали "господарі" "Євробачення-2012" - переможці конкурсу минулого року Ельдар і Нігяр, а також ведучі шоу Наргіз і Лейла.

Після офіційної частини і спілкування з журналістами всі делегації пройшли в зал. Неформальну зустріч учасників вінчав великий концерт, в якому зі своїми конкурсними піснями виступило понад 15 виконавців. Почесними гостями вечора стали переможці "Євробачення": Ел і Ніккі, які привезли конкурс в Баку, а також Олександр Рибак, який виграв у 2009 р.

Відзначимо, на Євробаченні-2012 Україну представить співачка Гайтана. Вона набрала 41 бал і стала переможцем національного відбору.

Конкурс "Євробачення" (Eurovision Song Contest) проходить щорічно з 1956 р. Від кожної країни в ньому бере участь один представник - сольний виконавець або група чисельністю не більше 6 чоловік - який виконує пісню тривалістю не більше трьох хвилин. Використання фонограми на "Євробаченні" заборонено, однак цей захід стосується тільки вокалу. З 1999 р. пісні можуть бути виконані будь-якою мовою. Раніше пісню необхідно було виконувати на мові країни-господині конкурсу.

Найвідомішим породженням конкурсу "Євробачення" став, мабуть, шведський квартет ABBA, який переміг на конкурсі в англійському Брайтоні в 1974 р., і його пісні довгий час не сповзали з вершин безлічі чартів.