ua en ru

В Австрії завершилися переговори між Іраном і МАГАТЕ

Переговори між Іраном і МАГАТЕ, що відбулися у Відні в понеділок, заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі назвав дуже корисними. Про це повідомляє "Радіо Свобода" із посиланням на агентство Reuters

Зустріч між Аракчі і директором МАГАТЕ Юкія Амано тривала близько години. Метою переговорів було розблокування глухого кута між Іраном і міжнародним співтовариством з питання про ядерну програму цієї країни.

Зустріч була першою такого роду після обрання в червні президента Ірану, що дотримується помірних поглядів та налаштований на поліпшення відносин із Заходом.

Разом з тим, глава МАГАТЕ Юкія Амано заявив після закінчення переговорів, що вони повинні привести до певного прогресу щодо ядерної програми Ірану.

МАГАТЕ домагається доступу на іранські ядерні об'єкти, до документів і до представників цієї країни, що займаються ядерною тематикою, щоб розібратися в підозрах, які існують стосовно можливостей Ірану створити ядерну зброю. Уряд Ірану заперечує, що веде роботи по створенню атомної зброї. Зустріч в МАГАТЕ відбулася напередодні наступного раунду переговорів шести країн щодо Ірану, призначених на 7-8 листопада 2013 р. в Женеві.