ua en ru

В Австрії проходять переговори щодо іранської ядерної програми

У столиці Австрії Відні сьогодні, 28 жовтня 2013 р., проходять переговори між заступником міністра закордонних справ Ірану Аббасом Аракчі і главою міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкією Амано щодо ядерної програми Тегерана. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що будуть обговорюватися пропозиції, висунуті іранською стороною в ході минулих у Женеві 15-16 жовтня 2013 р. консультацій щодо іранського ядерного кризи. Країни Заходу привітали нові підходи Ірану по цій проблемі, проте прорив в ході цих переговорів досягнуто не було.

Сьогодні ж у Відні пройде зустріч між фахівцями МАГАТЕ та іранськими офіційними особами.

Також на цьому тижні, в середу і четвер, група іранських експертів обговорить з представниками шести світових держав - США, Великобританії, Франції, Китаю, Росії та Німеччини - питання підготовки до чергового раунду переговорів щодо іранської ядерної програми, які, як очікується, відбудуться у Женеві 7-8 листопада 2013 р.

Як повідомляє France-Presse, всі зустрічі пройдуть за закритими дверима.

США і країни євросоюзу підозрюють Іран у намірі створити ядерну зброю. Тегеран заявляє, що його ядерна програма служить мирним цілям.