ua en ru

В "Артеку" оголосили переможців фестивалю "Щасливі долоні"

У міжнародному дитячому центрі "Артек" вручили нагороди учасникам Міжнародного конкурсу-фестивалю "Щасливі долоні". Цьогоріч фестиваль розширив свої кордони до 600 талановитим українським дітям (600 дітей-сиріт із 27 регіонів України) приєднайся діти з 16 країн світу: Бахрейну, Бельгії, Білорусі, Угорщини, Німеччини, Грузії, Єгипту, Киргизії, Куби, Латвії, Молдови, Нідерландів, Росії, США, Чехії, Естонії.

У міжнародному дитячому центрі "Артек" вручили нагороди учасникам Міжнародного конкурсу-фестивалю "Щасливі долоні". Цьогоріч фестиваль розширив свої кордони до 600 талановитим українським дітям (600 дітей-сиріт із 27 регіонів України) приєднайся діти з 16 країн світу: Бахрейну, Бельгії, Білорусі, Угорщини, Німеччини, Грузії, Єгипту, Киргизії, Куби, Латвії, Молдови, Нідерландів, Росії, США, Чехії, Естонії, повідомила прес-служба МДЦ "Артек".

Конкурсанти проявляли свої таланти в змаганнях і конкурсах за трьома напрямками: "Освіта", "Спорт", "Мистецтво".

На 7-тисячному стадіоні "Артеку" нагороди переможцям вручали знамениті гості фестивалю, зірки кіно, спорту. Серед них Ольга Сумська, Руслана Писанка, Нонна Гришаєва, Нікас Сафронов, Римма Зюбіна, Тимур Кізяков, Світлана Леонтьєва, Олександр Усик, Руслана Лижичко. Разом з олімпійською чемпіонкою Яною Клочковою юні спортсмени запалили фестивальний вогонь.

Шість сертифікатів на навчання в Кримському гуманітарному університеті вручені переможцям у напрямку "Освіта", а Олександра Калініна з Горлівки поїде в Англію, де буде навчатися в Мілфілдській школі вивчення англійської мови у Великобританії.

В "Артеку" оголосили переможців фестивалю "Щасливі долоні"

Володимир Мурза з Дніпропетровської області став володарем гоночного велосипеда від Чемпіона світу з Голландії, ще два велосипеди вручено юним спортсменам-переможцям.

Перспективним названий початківець гравець у гольф Андрій Бояров з Каховки - він отримав від Федерації гольфу України бег з ключками.

Четверо дітей: Анастасія Кравець, Карина Власенко, Єгор Довгаль, Микола Должиков запрошені на зйомки у фільмах кінокомпанії "Studio Bayrak". Сертифікати їм вручила режисер Оксана Байрак.

Богдан Метелено, переможець в номінації "Хореографія", цього літа відправиться на два тижні в мексиканський дитячий табір "Пипиоль", а вокалістка Світлана Гараган поїде в Італію, де буде виступати на сцені з зірками.

В "Артеку" оголосили переможців фестивалю "Щасливі долоні"

Серед призів переможцям конкурсу було багато цінних подарунків від партнерів та меценатів проекту, в тому числі планшети, смартфони, плеєри, фотоапарати, сертифікати на навчання вокалу і запис пісень на студії звукозапису, відеокамери, сканери, іграшки, зимове та літнє взуття, дитячі енциклопедії.

В "Артеку" оголосили переможців фестивалю "Щасливі долоні"

В цей день "Артек" вперше відвідала міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Вона підкреслила, що фестиваль "Щасливі долоні" має величезне соціальне значення, так як надає талановитим дітям-сиротам нові можливості, показує їм, що світ відкритий і сповнений перспектив.

В "Артеку" оголосили переможців фестивалю "Щасливі долоні"

Олена Піддубна, генеральний директор "Артека", зазначила, що за вісім років проведення фестиваль перетворився в найпотужніший соціальний проект України, який має унікальну енергетику. "Я рада, - сказала Олена Піддубна, - що люди відзначають європейський рівень проекту, його масштабність, креативність, новизну. Я вдячна всім, хто разом з нами приєднався до проекту, і відкриває горизонти успішного майбутнього талановитим дітям-сиротам".