ua en ru

В АПУ визнали, що Україна не може забезпечити повноцінну охорону кордону з РФ

В.о. заступника глави АПУ, нардеп із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко заявив, що Україна не може забезпечити повноцінну охорону кордону з Росією.

В.о. заступника глави Адміністрації Президента України, нардеп із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко (на фото) заявив, що Україна не може забезпечити повноцінну охорону кордону з Росією. Про це він повідомив журналістам у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того щоб тільки в Луганській області 746 км кордону повноцінно охороняти - це потрібні інженерні споруди, це треба іншу кількість людей і головне - потрібні величезні гроші. Всього цього у країни немає. Ми розраховували на дружні відносини, але ми зробили висновки і будемо виправлятися", - зазначив Сенченко.

Він додав, що за останній час кількість російських бойовиків збільшилася в кілька разів, оскільки вони проникли через кордон у тих місцях, де немає охорони.

Як повідомлялося, військові частини і підрозділи Збройних сил Росії, які виконували комплекс планових заходів бойового навчання на полігонах Ростовської, Бєлгородської, Брянської областей, отримали наказ міністра оборони Сергія Шойгу повернутися до пунктів постійної дислокації.

Додамо, що прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю Bloomberg заявив, що РФ ніколи не брала на себе зобов'язань гарантувати цілісність України.