ua en ru

В АПУ сподіваються, що на переговорах контактної групи в Мінську обговорять доставку гумпомощи

В АПУ сподіваються, що на переговорах контактної групи в Мінську обговорять доставку гумпомощи

В Адміністрації Президента України сподіваються, що на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську обговорять доставку гуманітарної допомоги на Донбас. Про це заявила на брифинзі уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що однією з тем консультацій тристоронньої контактної групи стане гуманітарна ситуація... щоб українська влада змогла доставити на територію, яким сьогодні підконтрольна терористам доставити туди гуманітарний вантаж", - сказала Геращенко.

Вона сподівається, що вантаж доїде в інтернати і дитячі будинки.

"За дорученням Президента України, прем'єра, завтра віце-прем'єр Зубко і я будемо присутні в Харкові, ми будемо супроводжувати і до Краматорська та Сєвєродонецька...", - сказала Геращенко.

При цьому Геннадій Зубко повідомив, що в українському гуманітарному вантаж для Донбасі є одна машина з ялинками.

"Зараз підготовлена перша партія вантажу, який завтра вранці повинен відправитися до своїм адресатам трьома колонами в Павлоград, Краматорськ, Сєвєродонецьк - 326 т, 26 машин. Крім продуктів харчування, товарів першої необхідності одна машина їде з новорічними ялинками", - сказав Зубко.

Нагадаємо, Україна відправить завтра на Донбас 326 тонн гумдопомоги.