ua en ru

В АПУ готують пакет законопроектів про цифрову Україну "Digital Ukraine", - Шимків

В АПУ готують пакет законопроектів про цифрову Україну "Digital Ukraine", - Шимків

В Адміністрації Президента України готується низка законопроектів щодо інформатизації України "Digital Ukraine". Про це в ході брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента відповідальний за реформи Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз готується законопроект, який стосується цифрової України, він носить назву "Digital Ukraine". Це пакет законопроектів, які стосуються декількох напрямків: перший - проект закону про відкритих даних і подання їх в форматі, яким зможуть користуватися або розробники, або електронні системи, щоб використовувати ці дані для подальшої обробки... Другий законопроект - це реалізація електронних звернень та електронних петицій", - повідомив Шимків.

Також, за його словами, обробляється законодавчі ініціативи щодо електронного цифрового підпису.

"Реформування даного питання важливе і для впровадження електронного документообігу, і для розуміння, що електронний цифровий підпис - це не панацея", - сказав Шимків.

Він також зазначив, що не варто концентруватися тільки на електронного цифрового підпису українського походження, а потрібно розглядати можливість використання стандартів, які визнані в Європі та світі.

"Зараз цей пакет законопроектів обробляється експертами", - повідомив Шимків.

Нагадаємо, електронна ідентифікація та електронний підпис громадянина (до 2017 рр.) і відмову від паперового документообігу (2015-2016 рр.) передбачені в програмі діяльності Кабінету міністрів України, яку 11 грудня 2014 р. підтримала Верховна Рада України.