ua en ru

В англійському місті Брістолі з'явилося графіті, на якому зображено Ісуса Христа, виконуючого брейк-данс

В англійському місті Брістолі на стіні клубу The Canteen з'явилося графіті, на якому зображено Ісуса Христа, виконуючого брейк-данс. Автору незвичайної фрески художнику Космо Сарсону знадобилося чотири дні і один кілограм блискучою золотою фарби, щоб розписати цю 8,5-метрову стіну. При цьому власники будівлі були зовсім не проти такого прикраси і тепер планують залишити малюнок як мінімум на два роки.

В англійському місті Брістолі з'явилося графіті, на якому зображено Ісуса Христа, виконуючого брейк-данс

За словами одного із співробітників The Canteen Джеймі Пайка, "Breakdancing Jesus" "символізує все, чим кожен житель Брістоля повинен пишатися", бо місто має славну історію релігійної толерантності, неймовірного культурного розмаїття і живої творчості".

У той же час сам Космо розповів, що йому було не просто малювати так довго на публіці, однак результат вийшов грандіозним. Крім того, художник залишився задоволений тим, що йому вдалося залишити свій слід на одній з найпрестижніших стін в Брістолі, адже вулиця Строкес Крофт давно має репутацію місця зосередження найкращої настінного живопису в місті, досить сказати, що прямо навпроти "Breakdancing Jesus" знаходиться картина Бенксі "Mild Mild West".

В англійському місті Брістолі з'явилося графіті, на якому зображено Ісуса Христа, виконуючого брейк-данс

Ідея намалювати танцює брейк Ісуса прийшла Космо Сарсону, коли він натрапив на стару вирізку з газети 2004 року з маленькою фотографією, на якій танцюрист брейк-дансу виступав перед папою римським Іоанном Павлом II. Після цього художник попросив свого знайомого одягтися як Ісус і станцювати нижній брейк. Фотографії цього танцю і стали зразками для кількох його картин з танцюючим Ісусом.

В англійському місті Брістолі з'явилося графіті, на якому зображено Ісуса Христа, виконуючого брейк-данс В англійському місті Брістолі з'явилося графіті, на якому зображено Ісуса Христа, виконуючого брейк-данс

Джерело http://www.furfurmag.ru/furfur/all/culture/164889-v-bristole-poyavilos-graffiti-s-tantsuyuschim-breyk-iisusom