ua en ru

В Афганістані в результаті вибуху біля будівлі ООН загинули три співробітники місії

В результаті теракту біля будівлі управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй (ООН) у справах біженців в Кандагарі на півдні Афганістану загинули три співробітники місії, повідомили сьогодні представники організації. Вони уточнили, що загальна кількість загиблих в результаті інциденту досягає п'яти чоловік. Ще двоє людей серйозно постраждали, передає Associated Press.
Раніше повідомлялося, що в результаті інциденту загинули три людини. В адміністрації Кандагара додали, що загиблі служили охоронцями і в момент вибуху перебували на своїх постах біля входу в будівлю.
У правоохоронних органах міста відзначили, що вибухнув замінований автомобіль, за кермом якого перебував терорист-смертник. Після того як вибуховий пристрій був приведений в дію, на місці події почалася перестрілка: скориставшись моментом, бойовики взяли під контроль будівлю ветеринарної клініки, розташоване поруч з будівлею ООН, представники НАТО і афганської армії спробували вибити їх звідти. Через кілька годин операції бойовики були ліквідовані.
Відповідальність за теракт взяла на себе терористичне угрупування "Талібан".