ua en ru

В аеропорту "Жуляни" (Київ) побудують ще один термінал для обслуговування внутрішніх рейсів

В аеропорту "Жуляни" (Київ) побудують ще один термінал для обслуговування внутрішніх рейсів. Про це повідомив основний власник "Київської інвестиційної групи" Василь Хмельницький.

В аеропорту "Жуляни" (Київ) побудують ще один термінал для обслуговування внутрішніх рейсів. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" повідомив основний власник "Київської інвестиційної групи" Василь Хмельницький.

Читайте також: Громадянин Польщі отримав два роки в'язниці за жарт про замінування літака в Жулянах

"Ми не цікавимося авіаційним бізнесом. "Жуляни" для нас скоріше інфраструктурний об'єкт. Ми побудували в аеропорту один термінал, зараз будуємо другий - бізнес-термінал. І будемо будувати ще один термінал для обслуговування внутрішніх рейсів. Але ми дуже обережно розвиваємо цей проект і уважно стежимо за зростанням пасажиропотоку та прибутковості об'єкта. Кожен наступний об'єкт ми будемо будувати, тільки коли переконаємося, що прибутковість збільшується. ми також плануємо побудувати готель і бізнес-центр", - зазначив Хмельницький.

Аеропорт "Київ" ("Жуляни") знаходиться в межах міста за вісім кілометрів від центру і має одну злітно-посадкову смугу. Займає територію площею 265 га. У першій половині 2009 р. була закінчена реконструкція злітно-посадкової смуги і з'явилася можливість приймати більш важкі літаки, такі як Boeing-737 і Aerobus А320. З 11 травня 2009 р. аеропорт почав роботу в цілодобовому режимі.

Читайте також: В "Жулянах" літак викотився за межі злітно-посадкової смуги, аеропорт закритий

Аеропорт має статус міжнародного. 17 травня 2012 р. відкрито новий термінал "А" із пропускною здатністю 320 пасажирів на годину, який став найбільшим терміналом. Аеропорт знаходиться у комунальній власності міста Києва. Через "Жуляни" здійснюють київські рейси авіакомпанії Wizz Air, "Трансаеро" "ЮТейр-Україна".