ua en ru

В 96 окрузі кандидати в нардепи просять розслідувати підкуп виборців конкурентом

В 96 окрузі кандидати в нардепи просять розслідувати підкуп виборців конкурентом

Кандидати в народні депутати в 96-му одномандатному виборчому окрузі просять Президента України Петра Порошенка, Генерального прокурора Віталія Ярему, Главу СБУ Валентина Наливайченка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, і міжнародні організації провести об'єктивне розслідування фактів порушення виборчого законодавства кандидатом у народні депутати Ярославом Москаленком та забезпечити прозоре голосування 26 жовтня. Про це заявили кандидати в народні депутати В'ячеслав Фурса та Ірина Побідаш.

"Ярослав Москаленко, колишній регіонал, 16 січня голосував за диктаторські закони обома руками і з посмішкою на обличчі в той час, коли на Майдані вже була пролита кров студентів, зникали майданівці, а потім їх знаходили закатованими у лісосмугах Київської області", - нагадав учасник АТО Фурса.

Він повідомив, що сьогодні вже є заяви жителів виборчого округу в органи прокуратури, в яких викладені факти спроб підкупу.

"Є звернення громадянки с. Гута Межигірська до Генеральної прокуратури, прокуратури Київської області, Вишгородського району, де вона детально описує, як голова комісії (дільничної ред.) ходила зі списками і пропонувала 200 грн за те, щоб проголосувати за пана Москаленка", - зазначив Фурса.

Він також звернув увагу, що в 96 окрузі зареєстровано найбільшу кількість кандидатів у народні депутати.

"50 чоловік зареєстровані кандидатами в народні депутати, більше половини з них - технічні кандидати Москаленко. Це зроблено для того, щоб зайняти всі позиції у виборчих комісіях для великої афери - буде фальсифікація за підрахунками голосів. Адже люди за нього голосувати не будуть, тому що вони бачать і знають, хто це такий", - переконаний учасник АТО.

Кандидати зазначили, що разом будуть протистояти фальсифікаціям і закликали виборців зробити усвідомлений вибір.