ua en ru

Мінсоцполітики в 2014 р. планує відкрити 300 дитячих будинків сімейного типу

Міністерство соціальної політики (Мінсоцполітики) в 2014 р. планує забезпечити будівництво в Україні 300 дитячих будинків сімейного типу частково на кошти місцевих бюджетів, частково за кошти Державного бюджету і частково на кошти кредиту "Укргазбанку", який буде отриманий під державні гарантії. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції заявила міністр соцполітики Наталія Королевська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступного року потрібно створити ще 300 дитячих будинків сімейного типу. Ми обговорили всі можливі форми фінансування та ... будемо обговорювати це питання з заступниками губернаторів і враховувати при формуванні бюджету на 2014 р." сказала Королевська.

За її словами: "Ми бачимо сьогодні три джерела фінансування. Перше - ми повністю підготували проект програми активізації економіки на 2013-2014 рр., Підписаний Арбузовим і передали" Укргазбанку". Він зараз вивчає всі фінансові показники, і ми сподіваємося, що зможемо за рахунок отримання державних гарантій і отримання банківського ресурсу фінансувати цей проект. Це для перших 100 будинків сімейного типу".

Для других 100 будинків сімейного типу, за словами Королевської , була досягнута домовленість з місцевими радами. "Якщо держава будує сто будинків, то вони забезпечують будівництво ста інших будинків за рахунок ресурсів місцевих бюджетів", - сказала Королевська.

Остання сотня будинків буде фінансуватися з Держбюджету. Королевська відмовилася уточнити суму фінансування такого масштабного будівництва, однак зазначила, що це не будуть однотипні проекти і в деяких випадках для облаштування дитячих будинків сімейного типу будуть перебудовані вже існуючі об'єкти соціальної інфраструктури. Також, за словами Королевської, Мінсоцполітики сподівається залучити для реалізації цього проекту соціально відповідальний бізнес і задіяти форму державно-приватного партнерства, а також розраховує на допомогу благодійних фондів.