ua en ru

У 2013 р. варто очікувати пожвавлення іпотечного кредитування під держгарантії, - Ігор Лисов

У наступному році варто очікувати пожвавлення іпотечного кредитування населення під державні гарантії. Таку думку в коментарі РБК-Україна висловив народний депутат, заступник голови комітету ВР з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики Ігор Лисов.

«У цьому році немає високої динаміки кредитування населенням під 16%, з яких 13% компенсує держава, тому що люди ще не до кінця впевнені в цій державній гарантії. Але вже в наступному році ця тенденція буде подолана і кредитування населення стане більш інтенсивним. Крім того, розглядається проект про подальше зниження іпотечних ставок комерційних банків, що дозволить державі компенсувати більше кредитів», - сказав Лисов.

Він нагадав, що в поточному році на компенсацію різниці в кредитах в держбюджеті закладено 1 млрд грн, а в наступному році, якщо буде спостерігатися динаміка зростання, треба буде закласти близько 2 млрд грн.

Читайте також: Ігор Лисов: "У держбюджеті 20 млрд грн буде передбачено на витрати у житлово-комунальній таі будівельній сферах"