ua en ru

У 100 виправних колоніях України ув'язнені зможуть отримати " біблійну освіту"

Християнська місія "Нове покоління", яка об'єднує християн-протестантів харизматичного спрямування, визначила найбільш важливі завдання тюремного служіння в Україні на найближчий час, повідомляє "Релігія в Україні".

У кожній колонії, де служить місія, планується відкрити біблійну школу для ув'язнених, кожному обласному капеланові підібрати постійну команду служителів, створити окремий сайт для тюремного служіння, відкрити кілька нових адаптаційних центрів, а також увійти в 100 виправних колоній до кінця року.

Такі рішення були прийняті на Раді капеланів, що відбувся в рамках конференції, присвяченій п'ятиріччю тюремного служіння місії "Нове покоління". Конференція відбулася 26 серпня в Новомосковську Дніпропетровської області.

На конференції були присутні 54 делегати з різних міст України.

"Цього року нашому служінню виповнилося п'ять років! - Розповів старший капелан в'язничного служіння Юрій Тихолаз. - Бог через нашого лідера Дмитра Макаренка послав Свою силу, необхідну для організації тюремного служіння. Цю силу можна порівняти з хвилею цунамі , тому що жодна церква , жодна деномінація не змогла виконати таку роботу , яку ми виконали за ці роки. Це все Бог ! за п'ять років ми організували роботу у 17 областях України , налагодили гарні відносини з обласними тюремними департаментами . у нас в планах - відкрити цього року більше 100 колоній , при тому , що ми працюємо вже в 70 зонах і в'язницях. Ми цінуємо особистий внесок і зусилля кожного капелана, тому що розуміємо, що це нелегкий шлях, що цей шлях вимагає багатьох фінансових вкладень. Спасибі величезне всім вам за те, що ви такі жертовні люди. Я знаю точно, що Бог віддасть кожному за його вчинками".

На сьогоднішній день в місії "Нове покоління" існує кілька команд капеланів, які служать вже в 70 колоніях по всій Україні. Наступна зустріч капеланів призначена на січень 2014 року.

Нагадаємо, в червні цього року під час саміту капеланів місією "Нове покоління" було вирішено створити в кожній області України центри адаптації для колишніх в'язнів. Серед інших питань тоді учасники саміту обговорювали удосконалення відвідуваності виправних колоній, створення фінансового бюджету тюремного служіння, а також можливість проповідувати Євангеліє в більшій кількості в'язниць.

Днями для виправних колоній в Одесі, за участю християнської співачки Мілани , "Новим поколінням" були організовані святкові євангелізаційні концерти в жіночій (№ 74 ) , а також чоловічий (№ 14 ) в'язниці суворого режиму. На кожному з концертів були присутні більше ста осіб. У жіночій виправній колонії молитвою покаяння молилося 39 осіб. У чоловічій колонії суворого режиму Мілана закликала людей молитися про прощення гріхів , і вони молилися на своїх місцях.

Євангелізаційні зібрання в місцях позбавлення волі пройшли при всілякої підтримки адміністрацій виправних установ .