ua en ru

В Ужгороді встановили, хто намагався підпалити офіс "Товариства угорської культури"

В Ужгороді встановили, хто намагався підпалити офіс "Товариства угорської культури" Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру

В Ужгороді правоохоронні органи встановили осіб, котрі намагалися підпалити офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) поблизу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Про це заявив Геннадій Москаль у присутності керівництва Генконсульства та ТУКЗ, передає прес-служба Закарпатської ОДА.

"Злочинці - іноземці, це двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу... Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна й тісно контактують із російськими правими Лімонова", - заявив очільник ОДА.

Москаль зазначив, що правопорушники не є громадянами Угорщини. Вони приїхали на Закарпаття напередодні скоєння злочину через пункт пропуску "Ужгород" на словацько-українському кордоні. Зранку вони виїхали з України через цей же ПП.

"Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, 4 лютого близько п'ятої ранку в Ужгороді в приміщенні закарпатського товариства угорців невідомі розбили вікно, імовірно, коктейлем Молотова, внаслідок чого відбулося задимлення.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив провокацію, назвавши такі дії "ганебним шляхом".

У Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що напад на будівлю ТУЗК підтверджує ініціативу з боку угорської влади щодо присутності спостерігачів ОБСЄ у західній частині України, зокрема на Закарпатті.