ua en ru

В Узбекистані скасовали заплановані на День незалежності урочистості

В Узбекистані скасовали заплановані на День незалежності урочистості Фото: президент Узбекистану Іслам Карімов (Associated Press)

У попередні роки президент Узбекистану Іслам Карімов зазвичай з'являвся 31 серпня на публіці

В Узбекистані скасовано заплановані на середу 31 серпня офіційні урочистості, приурочені до 25-річчя проголошення незалежності країни. Про це повідомляє сьогодні BBC.

Як наголошується, в попередні роки цього дня президент Узбекистану Іслам Карімов зазвичай з'являвся на публіці.


Як стало відомо напередодні, Карімов переніс серцевий напад і був госпіталізуваний у важкому стані.

Втім, чим спричинено раптову відміну традиційних народних узбецьких гулянь напередодні 1 вересня і чи не пов'язано це саме із важкою хворобою узбекистанського лідера, наразі до кінця не ясно.

Про госпіталізацію Карімова із крововиливом у мозок стало відомо в понеділок після того, як його дочка Лола Карімова-Тілляєва написала про це у Facebook. Того ж дня ввечері російськомовне новинне видання про Середню Азію "Фергана" повідомило, що Карімов помер у лікарні 29 серпня о 15:00-16:00 за ташкентським часом (13:00-14:00 за Києвом).

Водночас російські агентства з посиланням на джерела в апараті президента Узбекистану заявили сьогодні, що інформація про смерть узбекистанського лідера Іслама Карімова не відповідає дійсності.