ua en ru

В Узбекистані громадянам дозволили виїжджати за кордон без спецдозволів

В Узбекистані громадянам дозволили виїжджати за кордон без спецдозволів Фото: президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв (wikimedia.org)

З 2019 року в Узбекистані повністю змінюється порядок виїзду громадян

Громадянам Узбекистану дозволили виїжджати за кордон без спеціальних дозволів. Відповідний указ підписав президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв, передає прес-служба.

Повідомляється, що з 1 січня 2019 року повністю змінюється порядок виїзду громадян Узбекистану за кордон. Зокрема, скасовується система отримання спеціальних дозволів та запроваджується видача біометричних закордонних паспортів. На сьогодні громадяни користуються одним біометричним паспортом в Узбекистані та за його межами. Ці документи стануть звичайними внутрішніми паспортами.

Відзначимо, в даний час без спеціального дозволу, який виконує функцію виїзної візи, житель Узбекистану може виїжджати тільки до деяких країн СНД.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 28 березня три тисячі громадян Грузії не повернулися в країну після виїзду по безвізу до ЄС. В той же час не виключено, що вони можуть перебувати в таких країнах, як Україна, Туреччина чи Білорусь, з якими у Грузії також діє безвізовий режим.