ua en ru

УВКБ ООН виділить Вінницькій обл. допомогу для переселенців у сумі 2,5 млн грн

Загалом 512 сімей переселенців у Вінницькій області отримають матеріальну допомогу від Агентства ООН у справах біженців в розмірі 2,5 мільйона гривень.

Регіональний представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні (УВКБ ООН) Олдріх Андрисек та голова Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Олійник підписали меморандум про взаєморозуміння. Про це повідомили в медіацентрі УВКБ ООН.

В рамках співпраці в області буде реалізовано проект адресної фінансової допомоги УВКБ ООН для найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Загалом 512 сімей переселенців у Вінницькій області отримають матеріальну допомогу від Агентства ООН у справах біженців в розмірі 2,5 мільйона гривень.

"Цього року агентство вже надало фінансову допомогу найбільш незахищеним сім'ям ВПЛ, що проживають у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Закарпатській та Одеській областях. І ми також раді продовжити співпрацю з Вінницею і допомогти ще 512 сім'ям переселенців, які тут проживають. Отже, допомога в розмірі від 3500 до 7000 грн від УВКБ ООН на цей раз отримають 1164 осіб переселенців, з яких - 66 багатодітних сімей, 353 людини з особливими потребами та 93 батьків-одинаків", - розповів Андрисек.

Нагадаємо, що в липні цього року, як пілотний проект у Вінниці, УВКБ ООН надало одноразову адресну фінансову допомогу для 30 сімей найбільш незахищених категорій внутрішньо переміщених осіб (серед яких з 107 осіб 55 - діти), які проживають в с. Нова Гребля. Крім фінансової допомоги, агентство надало допомогу з розселенням і забезпеченням базових потреб у зв'язку з вимушеною зміною місця проживання загальною вартістю близько 200 тис. грн.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що УВКБ ООН отримало першу партію спальних мішків для переміщених осіб на сході України.