ua en ru

Збільшення статутного капіталу "Київтеплоенерго" принесе збитки міському бюджету, - "Самопоміч"

Збільшення статутного капіталу "Київтеплоенерго" принесе збитки міському бюджету, - "Самопоміч" Фото: "Київтеплоенерго" (УНІАН)

Міська громада має право на повернення контролю над активами теплової генерації

Збільшення статутного капіталу КП "Київтеплоенерго" нагадує тіньову схему з вливання бюджетних грошей. Про це в ході пленарного засідання заявили депутати Київської міської ради, повідомляють українські ЗМІ.

"Передбачається, що ми або 2, або 1,2 млрд гривень платитимемо і не зрозуміло куди, в яку дірку - це має бути очевидним для кожного, хто хоча б якось розбирається в економіці чи в політиці", - заявив Сергій Гусовський.

В "Самопомочі" відзначили, що проект рішення про збільшення статутного капіталу "Київтеплоенерго" змінювався кілька разів. При цьому депутатам так і не були представлені ні концепція розвитку компанії, ні чітка програма використання бюджетних грошей.

"Сьогодні ми залазимо в кишеню киян непрямим способом і виймаємо з цієї кишені мільярди гривень. Спочатку нам озвучили 7 млрд гривень, потім нам сказали, що в проект рішення внесли 2 млрд гривень, сторгувалися на 1,2 млрд. Сьогодні ми робимо інвестицію в КП і свідомо вже знаємо, що вона ніколи не повернеться, що це будуть збитки", - додав голова постійної комісії з питань власності Леонід Антоненко.

В "Самопомочі" вважають, що міська громада має право на повернення контролю над активами теплової генерації. Однак це не повинно здійснюватися за будь-яку ціну.

Спочатку громадськості повинен бути представлений бізнес-план "Київтеплоенерго". Також підприємство має відзвітувати про використання раніше одержаної матеріальної допомоги. Крім того, слід призначити відповідальну і незалежну наглядову раду.

"Ми не можемо приймати такі рішення щодо статутного фонду на мільярди без якого-небудь стратегічного розуміння загальної картини життєдіяльності цього важливого підприємства. Тому не хотілося б, щоб питанням повернення активів у місто покривалися якісь тіньові схеми", - зазначив депутат від "Самопомочі" Костянтин Богатов.