ua en ru

Збільшення пропозиції ПДВ-облігацій на вторинному ринку приведе до розширення їх прибутковості, - експерт

Пропозиція ПДВ-облігацій на вторинному ринку може збільшитися, що, у свою чергу, приведе до розширення їх прибутковості. Таку думку в коментарі РБК-Україна висловила головний економіст ІК Dragon Capital Олена Бєлан.

За словами заступника глави Адміністрації Президента Ірини Акімової, уряд України обговорить з МВФ можливість додаткового випуску ПДВ-облігацій, крім облігацій на суму 16,4 млрд. грн., випущених в серпні в рамках реструктуризації заборгованості з відшкодування ПДВ за 2009 рік.

«За умовами меморандуму, підписаного між Україною і МВФ, випуск ПДВ-облігацій на суму понад 16,4 млрд. грн. спричинить за собою зниження граничних рівнів бюджетного дефіциту на 9 мес.10 і 2010 р., встановлених у розмірі 47 млрд. грн. і 60 млрд. грн. відповідно, не включаючи дефіциту «Нафтогазу», - відзначила О. Бєлан.

На її думку, якщо МВФ не змінить встановлені параметри бюджету, що маловірогідно до наступного перегляду програми уряд може здійснити новий випуск облігацій в об'ємі, що не перевищує різницю між граничним дефіцитом, встановленим МВФ, і його плановим значенням за оцінками уряду.