ua en ru

Уваров призначений на посаду голови Генинспекции ГПУ

Уваров призначений на посаду голови Генинспекции ГПУ Фото: Луценко підписав указ про призначення Уварова

Уваров отримав від конкурсної комісії 6 голосів з 7

Володимир Уваров призначений на посаду голови Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України. Відповідний указ підписав Юрій Луценко, що транслювалося в ефірі українських телеканалів.

"З 1 січня 88 працівників Генеральної інспекції повинні розпочати свою роботу", - заявив Луценко

Він також зазначив, що Уваров отримав від конкурсної комісії 6 голосів з 7.

"Я добре знаю Уварова, у нього більше 26 років досвіду роботи в органах внутрішніх справ з них 20 років - у карному розшуку. Саме така оперативна пам'ять нам потрібна для того, щоб почати виявляти корупціонерів і зрадників всередині ГПУ", - підкреслив генеральний прокурор

Біографія Уварова

Народився Володимир Уваров 6 квітня 1964 року. Тривалий час очолював райвідділ міліції в місті Днепродзержинська (зараз – Кам'янське) Дніпропетровської області. Пізніше очолив райвідділу цього міста, також служив заступник УМВС Дніпропетровської області.

У 2009 році займав тоді пост міністра внутрішніх справ Юрій Луценко призначив Уварова головою Миколаївського обласного УМВС. Після приходу до влади Віктора Януковича Уваров покинув цей пост.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генинспекция буде мати повноваження в рамках закону в таємному режимі перевіряти звернення про причетність будь-якого працівника прокуратури корупційних правопорушень.