ua en ru

Затверджено генплан відбудови зруйнованих сіл Луганської області

Затверджено генплан відбудови зруйнованих сіл Луганської області Фото: чоловік на фоні розбомбленого будинку

Включає близько 9 тисяч об'єктів на орієнтовну суму 8,8 млрд грн

Затверджено Генеральний план відбудови інфраструктури населених пунктів Луганської області, пошкоджених або зруйнованих у результаті збройного конфлікту. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Зазначено, що його ухвалили на засіданні обласного штабу з питань, пов'язаних із відновленням інфраструктури та життєдіяльності населених пунктів області.

Генплан включає в себе близько 9 тисяч об'єктів на орієнтовну суму 8,8 млрд грн., із них два реєстра пошкоджених та зруйнованих житлових будинків приватної, комунальної та державної форми власності, 417 доріг та 32 мости, 171 об'єкт ЖКГ, 112 навчальних закладів, 94 заклади охорони здоров'я та інші об'єкти промисловості й агропромислового комплексу.

"Найбільшою проблемою залишається вирішення питання щодо відбудови чи надання компенсації за повністю зруйноване житло", - наголосила перший заступник голови Луганської обласної ВЦА Єлизавета Пушко-Цибуляк.

Крім того, міським і районним штабам було доручено зробити звіт за 2015 рік із фотофіксацією ремонтних робіт, які було зроблено, хто їх проводив і кількості витрачених коштів. Звіт обіцяють розмістити на сайті обладміністрації.

Нагадаємо, в кінці 2015 року президент Петро Порошенко пообіцяв донеччанам відбудувати інфраструктуру Донецька та області.