ua en ru

До витоку даних із ЦРУ можуть бути причетні підрядники, які втратили роботу, - WSJ

До витоку даних із ЦРУ можуть бути причетні підрядники, які втратили роботу, - WSJ Фото: розслідування витоку даних з ЦРУ "стрімко просувається"

Основну увагу слідчих зосереджено на команді розробників ЦРУ, які створювали інструменти для злому цифрових пристроїв

Розслідування витоку секретних документів із центру кіберрозвідки Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США сфокусоване на невеликій кількості підрядників, що працювали зі спецслужбою і могли бути незадоволені втратою роботи. Про це повідомили джерела, ознайомлені з перебігом розслідування, передає The Wall Street Journal.

Як повідомили співрозмовники видання, у четвер, 9 березня, було допитано і пройшли перевірку на поліграфі невелика група цивільних службовців, які працювали на ЦРУ в Вашингтоні.

Арештів поки що не було, проте, джерело газети зазначило, що розслідування "стрімко просувається".

З його слів, основну увагу слідчих зосереджено на команді розробників ЦРУ, які безпосередньо створювали інструменти для злому цифрових пристроїв.

Ще один співрозмовник видання розповів, що одна група службовців, які працювали за контрактом за кордоном, чекала надання нових робочих місць, однак ці позиції були скорочені.

Нагадаємо, раніше в Сполучених Штатах Америки було розпочато розслідування публікації порталом WikiLeaks документів ЦРУ.