ua en ru

Встановлені особи 892 учасників НЗФ на Донбасі, - Аброськін

Встановлені особи 892 учасників незаконних збройних формувань на територіях Донецької і Луганської областей за січень. Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні в Краматорську під керівництвом заступника міністра внутрішніх справ України Василя Паскала підбили проміжні підсумки роботи по виявленню осіб, які брали або беруть участь у незаконних збройних формуваннях", - написав Аброськін.

Він зазначив, що на підконтрольних бойовикам територіях Донецької та Луганської областей діють шість організованих незаконних збройних формувань.

"За січень поточного року ми змогли встановити особи 455 осіб, для порівняння, у Луганській області - 437. Також за вказаний період оголошено про підозру 274 особам (51 - Луганська, 223 - Донецька) і 52 особам обрано запобіжний захід у вигляді перебування під вартою (2 - Луганська, 50 - Донецька). Станом на 6 лютого, оголошені в розшук 220 осіб (47 - Луганська, 173 - Донецька)", - повідомив Аброськін.

Нагадаємо, раніше міліція встановила особи понад 1,6 тис. бойовиків в Донецькій області. Також у Донецькій обл. за підозрою в тероризмі було заарештовано 103 людини.