ua en ru

Встановлене до 27 червня перемир'я не призведе до того, що лідери терористів припинять збройний опір, - радник Порошенко

Встановлене до 27 червня перемир'я не призведе до того, що лідери терористів припинять збройний опір.

Встановлене до 27 червня перемир'я не призведе до того, що лідери терористів припинять збройний опір. Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив екс-глава МВС України, радник Президента України і лідер "Третьої Української Республіки" Юрій Луценко.

"Лідери самопроголошеної ДНР, очевидно, не складуть зброю. Вони довго готувалися до цієї акції. Скажімо, той же "великий теоретик" Стрільців (Гиркин) написав ряд теоретичних робіт про гібридної війні і про прикриття мирним населенням, протягом декількох років відвідував Слов'янськ. Зрештою, і сам місто обраний в якості бази терористів неспроста, адже надто вже він примітний для "слов'янського світу". І вже зовсім "випадково" вийшло, що саме в місцевому райвідділі міліції зберігався найбільший арсенал стрілецької зброї", - зазначив Луценко.

За його словами, терористи або підуть з території України, або будуть знищені.

"Мирний план Президента - це простягнута мирна рука до жителів Донецької і Луганської областей, який включає низку заходів для відновлення повноцінного економічного і суспільного життя регіону", - підсумував радник Президента України.